Zakelijke Gordon trainingen

Effectief communiceren op de werkvloer

Met de zakelijke Gordon trainingen leer je de Gordon Methode toepassen op de werkvloer. Je kunt ermee uit de voeten met zowel klanten, leveranciers als collega’s. Hoe zit dat?
Effectief communiceren betekent opkomen voor je belangen of behoeften, zonder in een win-verlies modus terecht te komen.
Andersom staat het voor rekening houden met de belangen of behoeften van anderen, zonder jezelf te verliezen. Want dat is net zo goed een verlies-win modus. Dus dit principe komen we in alle relaties tegen.

Algemeen principe

De relatie tussen leidinggevende en werknemer bestudeerde Thomas Gordon al in de jaren ’50 en resulteerde in zijn eerste boek Group-Centered Leadership: A Way of Releasing the Creative Potential of Groups. Dat was lang voor hij zijn boek schreef over ouder-kind relaties. Hij concludeerde dat alle menselijke relaties de dynamiek van de win-verlies kennen. En ook al is dat evolutionair goed te verklaren, toch vond hij dat in de menselijke wereld ook win-win relaties mogelijk en zelfs wenselijk zijn. Sterker, met democratisch leiderschap worden groepen creatiever, zelfsturender en productiever. Daarboven blijven leden van de groep langer gezond en tevreden.

Zakelijke Gordon Trainingen

Alle Gordon trainingen zijn gebaseerd op het Gordon® Model. Ze gebruiken het Gedragsraam als basis van waaruit mensen keuzes maken. Het is dus geen blauwdruk hoe iedereen zou moeten handelen. Het geeft je snel inzicht hoe je je eigen afwegingen effectiever kunt maken. Je leert hoe je keuzes maakt die recht doen aan je eigen behoeftes en tegelijkertijd de zakelijke relatie versterken.

Zakelijk

Effectief Leiderschap

Training voor leidinggevenden, teamleiders

Zakelijk

Persoonlijke en Professionele Effectiviteit

Training voor werknemers, teamleden

Zakelijk

Effectief Samenwerken

Verkorte training voor werknemers, teamleden

Praktisch

Trainingen kunnen in heel Nederland en Vlaanderen worden gegeven. Tarieven op aanvraag. 

Referenties

Trainer Jan Dirk van Abshoven heeft referenties voor zakelijk trainingen uit zowel profit als non-profit sector, de bouwsector, IT, media, Kinderopvang etc.