Testimonials

Jan Dirk weet de theorie van Gordon met verve over te brengen. In zijn aanpak houdt hij je zonder oordeel de spiegel voor. Ik heb veel geleerd over mijn kinderen, over mijzelf, onze relatie en over effectieve communicatie met anderen in het algemeen. De nuchtere, inspirerende en eerlijke aanpak van Jan Dirk heeft deze cursus tot een zeer waardevolle investering gemaakt.

Suzanne Leclaire-Noteborn [LinkedIn]

Jan Dirk is een zeer ervaren Gordon trainer die ervoor zorgt dat je de voorbeelden niet alleen begrijpt maar ook echt voelt. Mijn doel was meer tools te hebben in het omgaan met mijn kinderen en die doelstelling is meer dan gehaald. Een aanrader voor iedereen die bewust wil opvoeden.

Anne-Wil Dijkstra [LinkedIn]

Integere, bezielde Gordontrainer. (Cursus Effectief communiceren met kinderen, 2011)

Florentine Dekker [LinkedIn]

Fijne sfeer in de groep, ruimte voor vragen, trainer weet te prikkelen. Praktijk en theorie combi is prettig, voldoende ruimte om ook echt te oefenen.

Wij zijn nog steeds erg enthousiast over de cursus en ook over Jan Dirk als docent. We hebben er zoveel van geleerd.
Onze dochter komt soms met zulke verrassende oplossingen, dat we weten dat dat niet was gebeurd zonder Gordon.

Ik vind dat de trainer zich bijzonder goed inzet voor de groep, dat waardeer ik. Het geeft mij vertrouwen en inspireert mij om hetzelfde te doen.

Zeg het niet snel, maar: heeft mijn leven veranderd (in combi met de cursus dan hé :))

Ik kon het gelijk in praktijk brengen waardoor ik direct het effect kon zien.

Helder, mooie mix theorie – praktijk. Ik heb hierdoor vele nieuwe inzichten en meer rust gekregen. Daar ben ik heel blij mee.

Inspirerend, concreet, behulpzaam.

Ik heb genoten, mijn vaardigheden kunnen vergroten en daar kwam ik voor.

De cursus is echt het geld waard, ik heb er heel veel aan gehad. Het is echt anders dan het boek lezen, je maakt de methode veel geleidelijker en structureler eigen, door er 10 weken mee bezig te zijn beklijft het pas.
Als er iets het geld waard is geweest vond ik het deze cursus. Met partner is beetje duur, dat wel, maar dan doe je het alleen. Het is ook goed voor al je andere relaties. Niet dat ik een echte ster ben geworden in luisteren en sociale omgang, maar het is zeker een verbetering bij het omgaan met conflicten. Als je deze manier van communiceren kan meegeven aan je kind geef je hem iets heel belangrijks mee. Ik kijk nu zelfs soms bijna uit naar een conflict (tussen kids, met kind of in het werk), omdat je zo veel van kan leren en dan als je bewust bent van de methode echt ziet hoe conflicten oplossen en je mensen beter leert kennen.
Djeez, ik klink een beetje als een verkoper, maar ik geloof echt in deze manier van communiceren maar zie tegelijkertijd ook hoe moeilijk het is om het echt natuurlijk toe te passen, dat vereist echt oefening en analyse.
Je kan Jan Dirk ook bellen met vragen, zo ben ik ook bij hem terecht gekomen, dat ik wat vragen had over het boek en situaties thuis en toen nam hij uitgebreid de tijd etc, hij is heel goed. Ook nu nog mail ik hem soms over situaties en dan krijg ik feedback/advies.

groetjes, Anje

Ik heb nu meer mogelijkheden om toe te passen. Ik kan beter het gesprek met mijn kind aangaan, waardoor zij ook beter luistert.

Ik heb een gevoel van controle over het opvoeden gekregen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Iedereen bij ons thuis is hier blijer van geworden.

De kinderen worden sterker, hebben meer zelfvertrouwen, zitten lekkerder in hun vel en dat valt iedereen op 😉

Ik vind de training heel erg goed en de trainer geeft mij een goed gevoel. Hij heeft een open mind en geduld om de technieken inzichtelijk te maken.

Ik vond het een heel erg inspirerend gedachtegoed. Ik vind het fijn dat ik geen strenge ouder hoef te zijn om kinderen te krijgen die in balans zijn. Ik heb met plezier je cursus gevolgd en veel waardevolle dingen geleerd!! Dank je wel.

Het materiaal is heel praktisch. De spellen waren leuk om te doen. Ook de kinderen vinden het leuk.

Ik ben bewuster van mijn gedrag en heb nu een betere communicatie met mijn oudste zoon.

Ik heb met veel plezier meegedaan aan de cursus en heb genoten van de laagdrempeligheid waarop dingen gepresenteerd werden.

Ik heb veel geleerd en vond het gezellig, daar wordt ik blij van.

Mijn kind lijkt meer open te worden over mijn gevoelens, ook over mijn bejegening van hem.

Ik heb voor de eerste keer een cursus over communicatie gevolgd waar ik inzicht heb verworven in plaats van ’trucjes’ en toch ook praktische handreikingen.

Ik waardeer het meest aan de cursus dat er gewerkt wordt vanuit suggesties en inzichten, niet vanuit een star concept.

Ik vind Gordon een eerlijke no-nonsense cursus die op een kleinschalige en toegankelijke manier wordt gegeven, waarbij de cursist een actieve rol heeft.

Ik vond het leuk met andere ouders ervaringen uit te wisselen. De cursus zette aan tot anders denken over vaste gewoontes.

Ik ben me bewust geworden van de impact van mijn eigen optreden t.o.v. de kinderen.

Ik heb erg veel geleerd over het effect van mijn gedrag op het gedrag van mijn kinderen. Al vond/vind ik het soms erg zwaar zo bewust met mezelf bezig te zijn.

Ik ben blij met de positieve, veilige sfeer die Jan Dirk heeft geschapen. Ik heb geleerd om met een frisse blik naar de opvoeding te kijken en ook mezelf onder de loep te nemen.

De cursus zorgt voor afwisseling, omdat je als cursist actief betrokken bent (tegelijkertijd werd ook theoretische achtergrond duidelijk weergegeven met veel praktische voorbeelden). Er wordt altijd op actuele voorbeelden van cursisten ingegaan.

Ik vind, ik denk, ik voel dat deze cursus mij zeer heeft geïnspireerd om op een nieuwe manier naar de relatie met mijn zoon en zelfs andere relaties te kijken en deze aan te gaan. Mijn dank hiervoor!!