De Trainer

De trainingen en coaching worden gegeven door gecertificeerd Gordon Trainer Jan Dirk van Abshoven:

“Ik geef sinds 2004 met veel genoegen trainingen volgens het model voor Effectief Communiceren van Thomas Gordon. In groepen, aan ouders, medewerkers in de kinderopvang, bedrijven, leidinggevenden. Maar ook één-op-één in coaching.

Ik heb daarvoor jarenlang dansles in Argentijnse Tango gegeven en was daarnaast als hoofdredacteur ruim 20 jaar verbonden aan het tangotijdschrift La Cadena.

It takes two to tango

Ik heb mijn levenspartner op de dansvloer gevonden. Dus het motto It takes two to tango geldt dan ook zeker voor mij.

Maar met mijn ontdekking van de Gordon Methode – nu al ruim 20 jaar geleden – heb ik geleerd dat dit motto niet zozeer een voorwaarde is, maar een levenshouding. Een keuze.

Dus ook als je wilt dansen met kinderen, medewerkers, klanten, collega’s, dan dien je even zoveel rekening te houden met je eigen noden als die van anderen.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de methode die Thomas Gordon ons gaf, heeft mij en vele anderen enorm geholpen om die levenshouding – kiezen voor gelijkwaardigheid in relaties – ook in de praktijk handen en voeten te kunnen geven.

Praktisch

Ik ben vanaf mijn eerste contact met het Gordon Model gefascineerd door zijn krachtige eenvoud en praktische toepasbaarheid in zowel het persoonlijk als zakelijk leven. De keuze voor respectvolle communicatie zorgt voor minder conflicten en meer win-win oplossingen. En dat levert win-win relaties op.

I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.

Maya Angelou

Specialisaties

Ik ben als Gordon Trainer opgeleid bij de Stichting NET en heb me in diverse richtingen gespecialiseerd. Ik heb daarvoor de volgende licenties behaald:

Naast de Gordon Methode heb ik mij uitvoerig verdiept in Geweldloze Communicatie (Rosenberg), Transactionele Analyse, R.E.T. en Kernkwadranten. 

Publicaties

Lees de columns en artikelen die Jan Dirk van Abshoven eerder publiceerde.

Over de Oudercursus van Jan Dirk verscheen op 28 febr 2012 een uitgebreid artikel in Het Parool (pdf).