Introductie Geweldloos Communiceren | Amsterdam

Naast de Gordon Methode verdiep ik me al enkele jaren in NVC (non-violent communication), het model van Marshall Rosenberg. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Wil je er mee kennis maken en ondervinden wat het voor jou kan betekenen, doe dan mee met de Introductieworkshop Geweldloos Communiceren op 7 oktober.
Deze workshop is voor iedereen die zijn communicatie skills wil ’tweaken’ en daarmee relaties met andere mensen wil verbeteren.

Wat is geweldloze communicatie?

Het model voor geweldloze communicatie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg en helpt je een manier van luisteren en communiceren aan te leren die gericht is op verbinding in plaats van oordelen en beschuldigen. Het wordt daarom ook wel Compassionate Communication genoemd.

Empathy lies in our ability to be present without opinion | Marshall Rosenberg

Geweldloze communicatie is gebaseerd op de overtuiging dat alle mensen het vermogen tot mededogen hebben en dat geweld en schade voortkomen uit onvervulde behoeften.
Het gaat om transparant zijn over je grenzen, duidelijkheid scheppen over je behoeften en accepteren wie je op dit moment bent. Je hoeft niet te handelen, aardig te zijn of iets anders te zijn dan wat je nu bent.

Geweldloos communiceren is verbinding maken met jezelf en anderen en elkaars menselijkheid kunnen zien. Het is niet bedoeld om iemand te veranderen, te manipuleren of te overtuigen. Het richt zich op het herkennen van verschillen, het zien van overeenkomsten en het bedenken van strategieën die voor iedereen werken.
NVC legt de nadruk op actief luisteren, empathie en eerlijke meningsuiting. Het moedigt individuen aan tot zelfreflectie, het ontwikkelen van een bewustzijn van hun eigen gevoelens en behoeften, en het cultiveren van compassievol begrip voor anderen.
Door GC/NVC te beoefenen, kunnen individuen meer authentieke en empathische relaties cultiveren, wat leidt tot meer begrip, vertrouwen en samenwerking.

Wat heb ik aan de Introductieworkshop Geweldloos Communiceren?

In deze eendaagse introductiecursus leer je omgaan met emoties tijdens gesprekken en hoe je écht contact maakt met anderen. Je leert je eigen gevoelens en behoeften te herkennen, verzoeken helder en objectief te formuleren, maar tegelijkertijd open te staan voor wat de ander te zeggen heeft.

Praktische informatie

Voor deze Introductieworkshop Geweldloos Communiceren heb je geen voorkennis nodig.
De workshop wordt geleid door Jan Dirk van Abshoven en er zullen één of meer assistenten aanwezig zijn.
De eendaagse introductiecursus NVC vindt plaats in Amsterdam.
Wij zorgen voor thee en koffie, lunch (maar neem gerust ook je eigen mee als je dat wilt) en hand-outs.


Introductie Geweldloos Communiceren | Amsterdam

Datum: Zaterdag 7 oktober
Tijd: 10:00-16:00u
Inloop: vanaf 09:30 (koffie/thee staat klaar)

Prijs: € 95,- (studenten/minima € 75,-)

Locatie: CousCousClub, Ceintuurbaan 346, 1072 GP Amsterdam

Wil je weten of deze training bij jouw wensen en doelen past, neem dan contact op.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.
Je krijgt dan een bevestiging van je reservering via email.
Reserveringen worden definitief na betaling van het cursusgeld.


* De cursus wordt afgelast bij onvoldoende aanmeldingen of uitvallen van de trainer. Je krijgt daar in dat geval bericht van. Kun je zelf onverhoopt niet, geef het svp door.